038 44 77 600 (24/7 overlijden melden)

Over
Akkerhoeve
uitvaarten

Saskia van der Marel & Liesbeth van Helden

Saskia van der Marel Akkerhoeve uitvaartzorg
Samen dementie vriendelijk uitvaartzorg Akkerhoeve uitvaartzorg

Saskia van der Marel – Sluiter

Geboren in 1966 te Hattem en opgegroeid in deze prachtige omgeving als jongste telg uit een gezin met vier kinderen. Verwend? Jazeker, als jongste kind en enige meisje in het gezin krijg je dat, daar hoef je weinig voor te doen. Het heeft mij ook gevormd: om te overleven binnen een jongensgezin moet je kunnen denken in mogelijkheden, anders delf je het onderspit.

Organiseren zat er van jongs af aan al in en al vroeg werd duidelijk dat ik de kant van de dienstverlening op zou gaan. Tijdens de opleiding aan de Middelbare en Hogere Hotelschool heb ik veel in de horeca gewerkt en daarna ben ik de weg van de zakelijke dienstverlening ingeslagen.

Het werk van mijn echtgenoot bracht ons vanuit Den Haag naar de Verenigde Staten, waar onze oudste zoon is geboren. In 1996 zijn wij teruggekomen en hebben ons gesettled in de omgeving waar ik ben opgegroeid. Onze dochter is in Kampen geboren, waar wij tijdelijk in een vakantiewoning woonden. Drie dagen na haar geboorte vonden wij ons huis in Wapenveld – de Akkerhoeve – waar wij uiteindelijk in 1997 zijn gaan wonen. Hier is een klein jaar later onze jongste zoon geboren.

Tijdens de jonge jaren van onze kinderen heb ik als kleine zelfstandige met name werk aangepakt dat goed te combineren viel met hun schooltijden en sporttrainingen. Naarmate de kinderen ouder en zelfstandiger werden permitteerde ik me wat meer vrijheid en in die periode heb ik me goed kunnen oriënteren op wat ik nou werkelijk wilde. Ik had leuke ‘organisatie’ en ‘re-organisatie’ opdrachten maar de zakelijke dienstverlening werd me te beperkt, te veel geënt op financieel resultaat. In de uitvaartzorg daarentegen kan je nog verschil maken: hier komt alles samen waar mijn hart ligt: mensen, organiseren, helpen.

In oktober 2013 heb ik de opleiding tot uitvaartverzorger afgerond en ben ik mijn eigen onderneming -Akkerhoeve uitvaarten- gestart. Het gevoel dat dit het voor mij is, is alleen maar sterker geworden. In deze branche bouw je in korte tijd een hele intense relatie op met de nabestaanden die jou het afscheid van hun dierbare toevertrouwen. Een enorme eer. Dat vertrouwen vertaal ik in aandacht, betrokkenheid en liefde voor de medemens.

Uit ervaring weet ik dat een mooi liefdevol afscheid positief kan bijdragen aan de wijze waarop je als nabestaande het verlies een plek geeft. De foto van mij die lange tijd op de homepage heeft gestaan (en nu in de Blog) is gemaakt tijdens de uitvaart van mijn eigen moeder. De herinneringen aan haar en aan haar afscheid zijn mij heel dierbaar. En dát gevoel is wat ik iedereen mee zou willen geven.

Liesbeth van Helden – van der Meer

Geboren in 1968 te Den Haag, opgegroeid in Noord-Brabant en sinds 2010 woonachtig in Hattem met echtgenoot, vier kinderen en een hond.

Mijn eerste baan was als tekstschrijver en evenementenorganisator op een bureau voor marketingcommunicatie in Veldhoven, later in Eindhoven. Na een kort dienstverband bij een impresariaat, ben ik als uitzendconsulent gaan werken tot de geboorte van ons eerste kind. Na haar geboorte ben ik gestopt met betaald werken en ben ik mijn man gevolgd door Belgie en Nederland vanwege zijn werk. In iedere woonplaats kregen we er een kindje bij. Met de verhuizing naar Hattem is onze gezinsuitbreiding voltooid met een lieve Australische labradoodle, Tommie.

Naast mijn werk voor het gezin, deed ik veel vrijwilligerswerk. In de buurt, op school, bij de sportverenigingen van de kinderen. Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan de samenleving, of dat nu betaald wordt of niet en het is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen als je net bent verhuisd. De laatste stad waar we woonden voordat we naar Hattem kwamen, was Maastricht. Daar hebben we een ongelooflijk fijne tijd gehad en veel lief en leed gedeeld met de mensen om ons heen: de gelukkige geboorte van ons jongste kind en helaas het zware afscheid van een dierbare vriendin die, nog maar 44 jaar jong en moeder van twee jonge kinderen, overleed aan borstkanker. Na afloop van haar uitvaart kreeg ik een compliment van mijn echtgenoot voor de manier waarop ik mijn rol daarbij had ingevuld en hij suggereerde dat ik van uitvaartbegeleiding mijn werk moest maken.

De tijd was echter nog niet rijp, eerst moest ik nog meer kinderen en ouders tegenkomen die op welke manier dan ook te maken kregen met rouw en verlies. Die moesten ontdekken dat pijn en verdriet om wat dan ook, doorvoeld moeten worden voordat er ruimte kan ontstaan voor nieuwe dingen. Die moesten ervaren dat het beleven van gelukkige momenten nodig is om verdriet te kunnen dragen. Die mij daarmee een grote spiegel voorhielden en ik ook mijn eigen rouw herkende.

Inmiddels ben ik ook kinder- en danscoach en heb ik de vakopleiding tot uitvaartbegeleider afgerond. Al mijn rode draadjes komen samen. “Bezield mensenwerk” noem ik het en daar word ik gelukkig van.

Saskia van der Marel Akkerhoeve uitvaartzorg

Begrafenis of crematie regelen

Wilt u kennis maken, een begrafenis of crematie regelen, of heeft u behoefte aan meer informatie, bel (038 44 77 600) of mail gerust. Dan bekijken we of voor dat moment een telefoongesprek voldoet en anders maken we een afspraak, vrijblijvend uiteraard.

Het regelen van de uitvaart doet u met Saskia van der Marel of met Liesbeth van Helden. Heeft u een voorkeur? Dat mag, laat het ons weten. Saskia of Liesbeth begeleidt u door de dagen voorafgaand duidelijk te communiceren wat er die dag gaat gebeuren en welke keuzes gemaakt moeten worden. Onder van Kaart tot Koffie leest u waar u onder andere aan moet denken.

Op de dag van de uitvaart blijft uw begeleider bij de familie. Omdat zij niet op twee locaties tegelijk kan zijn is haar collega meestal op de locatie van de uitvaart, denk aan de kerk, het crematorium of condoleancelocatie.

 

Werkgebied Akkerhoeve uitvaarten

Akkerhoeve uitvaarten is voornamelijk werkzaam in haar eigen omgeving tussen Zwolle en Apeldoorn. Voor een begrafenis of crematie in en in de omgeving van Zwolle, Hattem, Wapenveld, Heerde, Epe en Apeldoorn kunt u Akkerhoeve uitvaarten (vrijblijvend) benaderen.

Natuurlijk zijn wij bereid om ook buiten deze regio onze diensten aan te bieden. Het is dan wel aan te raden alvast een (vrijblijvend) voorgesprek aan te vragen waardoor wij ons kunnen ‘inlezen’ in de omgeving en de mogelijkheden daar.

‘Je bent zo goed als je laatste uitvaart’

Beeldmerk logo Akkerhoeve uitvaarten

"Lieve Liesbeth en Saskia, dank voor de geweldige steun en zorg die jullie op de zwartste dagen van ons leven hebben gegeven! Het maakte de dagen lichter en leefbaarder door er samen stap voor stap door heen te gaan.

Met hartelijke groet,"

Marco Annot

Beeldmerk logo Akkerhoeve uitvaarten

"Saskia, Liesbeth en Marieke,
Mede dankzij jullie was de uitvaart van onze moeder prachtig, respectvol en intiem.
Bedankt door jullie professionele inzet, zonder oog te verliezen voor de emoties die er spelen. Woorden die te binnen schieten zijn: daadkracht, meedenken en empathie. Jullie aanwezigheid tijdens één van de moeilijkste dagen uit ons leven was als een warme deken. Geweldig!"

Margot

Beeldmerk logo Akkerhoeve uitvaarten

"Warm, betrokken maar ook professioneel en duidelijk. En dat heeft ervoor gezorgd dat wij met zoveel voldoening en tevredenheid terugkijken op ons afscheid van papa, hoe verdrietig ook. Daar kan ik je niet genoeg voor bedanken!

Lieve groet,"

Anouk

Wensen & Grenzen

Vraag geheel vrijblijvend het boekje 'Wensen&Grenzen' van Akkerhoeve uitvaarten aan met tips en advies rond het regelen van een uitvaart.

Wensenboekje Akkerhoeve Uitvaarten

Wensen & Grenzen aanvragen

Akkerhoeve uitvaarten

Akkerhoeve uitvaarten ster logo

Adres

Mosweg 1
8191JN Wapenveld

Bel bij een overlijden dag en nacht

038 4477600  

Volg ons

Samen dementie vriendelijk uitvaartzorg Akkerhoeve uitvaartzorg