038 44 77 600 (24/7 overlijden melden)

Uitvaart regelen na overlijden

Ontzorgen bij begrafenis of crematie

Ieder overlijden moet door een arts officieel bevestigd worden. De arts vult hiertoe een verklaring van overlijden in. Bij een overlijden thuis belt u dan ook als eerste met de huisarts of met de huisartsenpost. Daarna kunt u bellen met de degene die u gaat begeleiden. Wanneer u contact met ons opneemt, overleggen we samen wat op dat moment als eerste moet gebeuren en maken we een afspraak voor een eerste overleg.

Uitvaart, stap voor stap

Als nabestaande krijgt u te maken met een nieuwe werkelijkheid en in de dagen voorafgaand aan de uitvaart komt er veel op u af. Het kan daarom ondoenlijk zijn om in het eerste gesprek ter voorbereiding op de uitvaart alles in één keer te bespreken en te beslissen. Dat hoeft ook niet. Als u wilt gaan we stap voor stap door dit proces, u staat er niet alleen voor. Er is tijd genoeg, zeker nu de wet is verruimd naar de termijn van maximaal zes werkdagen. Dat neemt een deel van de druk weg waardoor u weloverwogen beslissingen kunt nemen; dat geeft rust in een vaak toch al hectische en emotionele periode.

Vindt u het juist wel plezierig alles in één keer te bespreken en geeft u de voorkeur aan een snellere zakelijke regeling dan kan dat natuurlijk ook. Geen situatie is hetzelfde en vraagt hetzelfde, zo is het ook met de behoeften van de nabestaanden.

Overlijden en afscheid

De periode tussen overlijden en afscheid is nodig om de uitvaart in een vorm te gieten die recht doet aan de overledene én aan de nabestaande(n). U dus. En u zult niet de eerste zijn bij wie de uitvaart er anders uit komt te zien dan u in eerste instantie voor ogen had. Er is namelijk meer mogelijk dan u denkt. Dat maakt een afscheid zo bijzonder.

Heeft u vragen over de uitvaart?

Akkerhoeve uitvaarten

Mosweg 1
8191JN Wapenveld

Bel bij een overlijden dag en nacht

038 44 77 600  

VOLG ONS

Samen dementie vriendelijk uitvaartzorg

© 2017 Alle rechten voorbehouden Akkerhoeve uitvaartzorg.