038 44 77 600 (24/7 overlijden melden)

Uitvaart regelen
van kaart tot koffie

Of iets anders natuurlijk…

In de dagen tussen overlijden en de uitvaart moet veel georganiseerd worden. Dit doen we altijd in overleg. U maakt uiteindelijk de keuzes, aan mij de taak om u over de eventuele gevolgen van die keuze te informeren. Iedere dag stellen wij de vraag: ‘wat is nodig vandaag?’. Het ligt voor de hand dat op de dag van overlijden, of kort er na, de dag van de uitvaart wordt bepaald. Wilt u meerdere locaties betrekken bij het afscheid, dan zullen deze op elkaar afgestemd moeten worden. Al bellend en pratend over alternatieven ontstaat het raamwerk van de dag. Wanneer dit rond is kan de kaart gemaakt worden.

De rouwkaart

Akkerhoeve uitvaarten maakt de rouwkaart of rouwbrief op maat. Er zijn wel voorbeelden om te inspireren, maar uiteindelijk wordt de kaart specifiek op de persoon gemaakt. Denk hierbij aan een foto van zijn of haar muziekinstrument, de boot of een eigen gemaakte foto van het strand die op subtiele wijze op de kaart komt. Na goedkeuring van een pdf wordt de kaart gedrukt, worden de enveloppen geschreven en worden de kaarten verstuurd. De hectiek rondom de kaart ontstaat meestal bij het schrijven van de enveloppen. Wanneer u dit wilt vermijden, zorg dan voor een digitaal adressenbestand. De adressen kunnen dan eenvoudig aangeleverd worden en in een mooie letter op de envelop geprint worden (niet op etiketten). De drukker vraagt hier uiteraard wel een kleine vergoeding voor.

Bespreking dag van de uitvaart

Nu de kaart verstuurd is keert de rust terug en kunnen we het gaan hebben over de invulling van de dag van de uitvaart. Akkerhoeve uitvaarten maakt alvast een logistieke tijdsplanning aan de hand van de afspraken die gemaakt zijn met de afscheidslocatie(s). Deze planning dient als leidraad voor de bespreking. Sprekers, muziek, bloemen, vervoer, dragers, bezoeken van locaties, alles komt aan bod. Wanneer er begraven wordt, bezoeken we de begraafplaats en zoeken we, indien mogelijk, een graf uit. Bij cremeren is dat natuurlijk niet nodig, hoewel het voor sommigen wel plezierig kan zijn om vóór het afscheid de aula van het crematorium te zien of de piano daar te bespelen. Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

De dag voor de uitvaart

Akkerhoeve uitvaarten streeft er naar de hele organisatie en planning rond te hebben de dag voorafgaand aan de uitvaart. Hierdoor ontstaat er rust, tijd en ruimte voor u als familie en inmiddels nabestaanden. De nieuwe situatie vergt al genoeg energie en dan is het plezierig in alle rust toe te leven naar de dag van de uitvaart.

En dan is het zover, de dag van de uitvaart

De dag breekt aan, de auto komt voorrijden. U bent er klaar voor. De meeste families zien er een beetje tegenop, maar kijken er tegelijk ook naar uit, een beetje dubbel. Door de goede en intensieve voorbesprekingen weet u precies wat er gaat gebeuren. Daarover maakt u zich geen zorgen. U bent benieuwd naar wie er allemaal zullen zijn en wat de sprekers gaan zeggen. Dat is heel normaal en heel logisch. Dit is immers het laatste wat u kunt doen voor uw dierbare. Wat hierna blijft zijn niet alleen de herinneringen aan de overledene, maar ook aan de dag van zijn of haar afscheid. En die moet goed zijn!

De koffie

Of iets anders natuurlijk, want dat mag tegenwoordig. Het zit er op, het afscheid is achter de rug. De genodigden en belangstellenden willen u condoleren en staan, bijna niet te voorkomen, in de rij. De meeste mensen willen graag eerst condoleren en dan pas iets drinken; men voelt zich daar blijkbaar plezierig bij.

‘Je bent zo goed als je laatste uitvaart’

Beeldmerk logo Akkerhoeve uitvaarten

"Lieve Liesbeth en Saskia, dank voor de geweldige steun en zorg die jullie op de zwartste dagen van ons leven hebben gegeven! Het maakte de dagen lichter en leefbaarder door er samen stap voor stap door heen te gaan.

Met hartelijke groet,"

Marco Annot

Beeldmerk logo Akkerhoeve uitvaarten

"Saskia, Liesbeth en Marieke,
Mede dankzij jullie was de uitvaart van onze moeder prachtig, respectvol en intiem.
Bedankt door jullie professionele inzet, zonder oog te verliezen voor de emoties die er spelen. Woorden die te binnen schieten zijn: daadkracht, meedenken en empathie. Jullie aanwezigheid tijdens één van de moeilijkste dagen uit ons leven was als een warme deken. Geweldig!"

Margot

Beeldmerk logo Akkerhoeve uitvaarten

"Warm, betrokken maar ook professioneel en duidelijk. En dat heeft ervoor gezorgd dat wij met zoveel voldoening en tevredenheid terugkijken op ons afscheid van papa, hoe verdrietig ook. Daar kan ik je niet genoeg voor bedanken!

Lieve groet,"

Anouk

Wensen & Grenzen

Vraag geheel vrijblijvend het boekje 'Wensen&Grenzen' van Akkerhoeve uitvaarten aan met tips en advies rond het regelen van een uitvaart.

Wensenboekje Akkerhoeve Uitvaarten

Wensen & Grenzen aanvragen

Akkerhoeve uitvaarten

Akkerhoeve uitvaarten ster logo

Adres

Mosweg 1
8191JN Wapenveld

Bel bij een overlijden dag en nacht

038 4477600  

Volg ons

Samen dementie vriendelijk uitvaartzorg Akkerhoeve uitvaartzorg