038 44 77 600 (24/7 overlijden melden)

Verzorgen en opbaren

Waar u aan moet denken bij begrafenis of crematie

Saskia van der Marel Akkerhoeve uitvaartzorg

Verzorgen

De laatste verzorging is de eerste stap in de nieuwe werkelijkheid. Voor veel mensen is dit een bijzondere ervaring die zij niet hadden willen missen. De familie doet dit dan ook vaak zelf, biedt een helpende hand of kijkt toe. Alles is mogelijk. Ook na overlijden in een ziekenhuis of een andere instelling* is het zelf (helpen) verzorgen veelal mogelijk.

Opbaren

Steeds meer mensen kiezen voor een plek thuis waar zij tot aan de uitvaart samen kunnen zijn met de overledene. Als dit niet mogelijk is, is een uitvaartcentrum wellicht een optie. Vaak heeft een uitvaartcentrum een 24-uurs kamer waarvan u een sleutel krijgt en zo zelf kunt bepalen wanneer u samen wilt zijn.

Meestal vragen wij u in het eerste telefoongesprek al waar uw voorkeur naar uitgaat, zodat daar direct rekening mee gehouden kan worden. Bij een thuisopbaring nemen wij dan gelijk de benodigde spullen mee. De kosten van een thuisopbaring liggen in het algemeen lager dan die van een opbaring in een uitvaartcentrum.

* Bij overlijden in een verpleeghuis wil vaak de vaste verpleging de laatste verzorging doen ter afronding van het zorgproces. Dat is natuurlijk een mooi gebaar en de meeste families vinden dit goed. Wat vaak in het ongewisse blijft is dat de instelling hiervoor een declaratie stuurt aan de uitvaartverzorger. De bedragen variëren van € 75,- tot € 150,-. Deze kosten worden doorbelast op de einddeclaratie van de uitvaart. Onder kosten uitvaart leest u meer over de kosten waaraan u moet denken bij de uitvaart.

Wensen & Grenzen

Vraag geheel vrijblijvend het boekje 'Wensen&Grenzen' van Akkerhoeve uitvaarten aan met tips en advies rond het regelen van een uitvaart.

Wensen & Grenzen aanvragen

Akkerhoeve uitvaarten

Adres

Mosweg 1
8191JN Wapenveld

Bel bij een overlijden dag en nacht

038 4477600  

Volg ons

Samen dementie vriendelijk uitvaartzorg